Četiri godine

15.05.2004., subota

Radi
Izgleda da ovo radi – to je onda dobro

– 19:59

Ovo gore je prvi post na ovome blogu, napisan na današnji dan davne 2004. godine.
I sad kad razmislim, nije 4 godine malo. Za četiri godine može se svašta puno pametno stvari napravit. Ljudi recimo za četiri godine završe školu nekakvu. Četiri godine je onako jedna solidna zatvorska kazna. Kad djete navrši četiri godine već je mali mangup. Za četiri godine recimo momak iz dvadesete dođe u 24. godinu života.
Kad razmislim, svašta se može dogoditi u 4 godine što i nije malo.

Ovih godišnjica se ja svake godine rado prisjećam, pa tako volim malo iznijeti i komentirati statistike, pa što bi ova godina bila drukčija.

Datum i vrijeme prvog posta: 15.05.2004. (19:46)
Ukupno postova: 773
U koje doba dana najčešće pišete postove: tijekom noći (22 – 7 sati) 
Ukupno riječi u svim postovima:176927

Komentari
Ukupno komentara ostavljenih na vašem blogu: 4830
Prosjek komentara po postu: 6.2
Najviše komentara po postu: 37

Prošle godine je stastika je otprilike ovako izgledala, samo s jedno stotinjak postova manje.
Također sam i napisao prošle godine kako me posebno boli ova statistika komentara, pogotovo ovaj prosjek komentara po postovima (a prošle godine je iznosio 6.4).
Pošto je meni milina kad mi netko ostavi komentar, imam feed-back (il kako bi moj kum Nidžo reko onako oštro – da si hranim ego) a i voli čovjek vidjeti da je čitan.
I da… htio bih samo reći još i to, kad sam kod statistike, da 32.42% posjetitelja Jimbloga (dakle daleko najveći postotak) dolazi iz glavne nam metropole stoga veliki pozdrav čitateljima iz metropole.

No dosta o tome.
A sada – spetakl!
Poštovani kolege blogeri, dragi čitatelji, privremeni posjetitelji i dragi googlaši.
Vjerni čitatelji će primjetiti kako ja ovako s vremena na vrijeme pompozno najavim nekakav novi blog projekt.
Prvo je bio onaj famozni cimerski blog projekt. Tu sam malo precijenio motivaciju i entuzijazam svojih ukućana pa je taj projekt bio relativno brzo osuđen na propast.
Poslije toga sam napravio projekt na engleskom, od kojeg još nisam odustao, ali stagnira već poduže vrijeme. Najviše hvale dugujem nekolicini entuzijasta koji su prevodili neke moje tekstove ovdje napisane. Hvala im i vječna slava. I da im žito rodi, što bi rekao moj prijatelj Bidon.

Međutim, kakav ja jesam da jesam, ne učim ja na pogreškama pa da se držim samo matičnog bloga, nego sam se ja opet prihvatio još jednog projekta za kojeg se toplo nadam da neće umrijeti nego da će paralelno uz matični blog ploviti blogosferom nam domaćom.
Stoga sam i cijeloj stvari ovaj put malo opreznije pristupio, kao Ninja kad ulazi u buregdžinicu… stealthy… al masno.
Naime, ovaj blog već gotovo mjesec dana intezivno postoji, tako da se nakupilo i preko 20 postova, što je dobrano nadišlo stare blog projetke.
Daklem, o čemu se radi.

Za ovaj blog projekt ideja mi se rodila na jednom predavanju kad sam u trenutcima dokolice surfao preko svog mobitela po internetu i čitao blogove. I onda mi pade napamet, ako čitam blogove na mobitelu, zašto ne bih mogao i pisati blog na mobitelu.
Pa se rodila ta genijalna ideja… kao hodam ja ulicom, vidim nešto zanimljivo, uslikam mobitelom (pošto nemam naviku nositi digitalac uvijek), i onda posredstvom moderne mobilne tehnologije tu sliku uploadam na net, priljepim ju na blog i napišem dvije-tri rečenice.
I tako je nastao Erlebnisgesellshaft – Jimbov mobilni dnevni blog.
Koncept je nulla die sine linea i moram priznati da do dana današnjeg to funkcionira tako, međutim, opet moram biti iskren pa reći da ovo posredstvom mobilne tehnologije GPRS-a i to… E taj dio baš i nisam ispoštovao, pošto svaki post ipak od kuće ljepim na blog. Ideje se dakako rađaju negdje vani, ali ja to pritefterim na net kod kuće jer je to kud i kamo jeftinije. Međutim ovaj GPRS način ću primjeniti nekad kad ne budem u prilici da se priključim na normalno konfuteralo.
Pa eto… toliko od mene, pozivam vam sve da kliknete na link dolje, pogledate, pročitate, zagledate, slobodno kao kod kuće. Ako želite možete i ostaviti koji komentar, mene bi to posebno razveselilo. Ko zna, možda vam se i svidi.
I link je:
http://jimobile.blog.hr

Cheers!

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *