MSN uveo embargo na chat!

Prije nekoliko mjeseci bila je vijest kako je Fidelov brat zvani Raul dopustio prodaju nekakvih kanti od kompjutera na Kubi u cilju (do)demokratizacije zemlje. Vijest je bila aktualna nekoliko dana, kako to biva dok se kao ping-pong loptica provrti po portalima i onda više nikog nije bilo briga za informatizaciju socijalističkog bastiona u Karibima.
Zapravo pitanje je imali uopće te informatizacije na Kubi? Imali interneta na Kubi?
Gdje nema interneta nema ni svijeta, jer danas ako nešto nije objavljeno na nekakvom turbo-cool networking sajtu – nije se ni dogodilo. Možda je i Kuba objavila rat SAD-u a da ovi to ni ne znaju. Jer ako nema na facebooku – nije se ni dogodilo.
Raul Castro mora poslati WAR REQUEST George W. Bushu da bi bilo rata. Jedino ako ovaj stisne ignore onda opet ništa od toga.

Onda opet jeste li ikad upoznali ikojeg Kubanca na Netu? Mislim pravog Kubanca Vulgaris s Kube, ne nekog naturaliziranog amerikanskog kubanca iz Miamija. Iskreno da kažem, ja nisam. Nije baš da se ni nešto pretjerano družim sa strancima ali nisam nikad ni kakvom forumu ili među komentarima raznih sajtova naletio na nikakog Kubanca. Ili još bolje Kubanku.
Dapače, sudeći po Googletovoj aparaturi za praćenje prometa na blogu nitko mi iz Kube nije bio na blogu.
A čak je netko iz Botswane ovdje jednom zavirio.
Nije meni dao vrag mira pa sam ja malo surfao po netu pa vidim kakvu kubansku stranicu.
Logično, krenio sam od službene stranice kubanske vlade.
Začudilo me da je stranica Sjeverne Koreje (imaju jednu finu stranicu na kojoj su objedili čitav svoj net) izdašnija informacijama od Kubanske vlade.
Under construction – nema odmora dok traje obnova.
Nema evolucije dok je revolucije!

Krepucnio mi je nekidan MSN. Kad kažem MSN onda mislim na onaj popularni instant-mesaging alat što koristi valjda 90% korisnika interneta za višesatno laprdanje.
Krepucne meni dakle taj nesretni MSN, ali nisam u početku puno brinuo o tome. Ionako koristim neke druge IM alate za višesatno laprdanje koje i koriste moji sugovornici s kojima provodim najviše vremena u višesatnom laprdanju.
MSN mi je najbitniji zapravo nedjeljom ujutro nekad oko 13h kada vidim da mi se cimer logirao pa mu pošaljem finu jutarnju poruku u drugu sobu: “skuvaj kavu”. Tako je to kad živiš u velebnoj vili od 53 kvadrata.
I tako je MSN odbijao poslušnost, mislio sam da je nekakva tehnikalija koja će proći za par sati tako da se stvarno nisam brinio.
Međutim nakon tri dana znatiželja mi nije dala mira pa sam se morao uhvatiti u koštac s problemom. A da ne pričam o tome da sam ja u nedjelju morao kuhati kavu.
Cimer se može spojiti, ja ne mogu. Pokušam s njegovog kompa – ne ide.
Promjenim lozinku – ne ide.
Reinstaliram sve moguće i nemoguće IM klijente, patcheve, updateove i ostalo.
Ne radi.
Famozni error 810003c1. Ne radimo trenutno, please try later.
Googlajući vidio sam da je nekolicina korisnika također imala ovaj problem, ali je inače pametna internet zajednica šutjela. Jedino su neki rekli da u hotmailu treba promjeniti državu/regiju i da se problem rješi.
Problem je u tome što ja nemam hotmail account.
Nakon nekoliko sati baltaziranja sjetih se da na MSNu ima nekakv profil koji se mora ispuniti da bi ste mogli biti korisnik te turbo-cool mreže. Spojim se tako na MSN mrežu da pogledam profil kad sam imao i šta vidjeti.
Mora da sam ovaj profil slagao u tinejdžerskoj Che Guevara fazi.

Iz profila sam tako saznao da sam 24 godišnji inženjer u vojnoj industriji, da sam oženjen i da živim na Kubi!
Što zapravo i nije loš fiktivni život. Bit vojni inženjer na Kubi znači sigurno imati dobru plaću. Bit na državnoj sisi Kube. Pa još oženjen za kakvu Kubanku… mmmm… vojni laboratorij, prezgodna žena, plaža, kuba-libre, cohiba.
Stvarno i ja znam izabrati dobar dobar fiktivni život na Karibima.
Maštao sam tako o kupanju na Playa Tortuga i ipak odlučio da domovinu zamjenim pravom Hrvatskom.
Pa i Playu Tortugu istarskim Valbandonom.
Zamjenio, spasio postavke i pokrenio MSN koji je – proradio.
Bez pogovora.
Kod kuće je ipak najljepše.

A ono što mene zanima na kraju je – tko blokira Kubu u svijetu široke svjetske mreže?

Nema evolucije dok je revolucije.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *