Novi prilozi za đabalesku misao

Kažu neki dan prvi sati nove godine otkrivaju narav godine koje slijedi, odnosno kako ti bude na početku tako će ti biti i kroz cijelu godinu. Uzimajući u obzir da većina naroda bude intoksinirana širokim spektrom opijata ili pak bude sama pred blijedilom ekrana društvenih mreža ili strujaućih servisa poput Netflixa, Disney+ ili Xvideosa to bi u načelu značilo da se većini svekolikog puka ne smiješi baš plodnosna godina godina, što je i statistički gledano vjerojatno točno, ali teško zbog gore navedenog narodnog praznovjerja, koliko zbog gore ne-navedene narodne gluposti. Inače, ne znam kako bi meni nova 2024. trebala izgledati ako se uzme u obzir da sam u neko doba jutrošnjeg mraka u boksericama, jakni i patikama po velikoj oluji mećao ručnike na ulazna vrata naše vile ne bi li smanjio daljnjii prodor vode dalje u kuću kroz vrata koja očito i ne dihtaju najbolje, ako se uzme u obzir dam sam i tepih cijedio iznad kade isto tako polugologuz iznad kade.

Nova 2024. godina osim što je prijestupna značajna je još po nekoliko stvari. Ako izuzemo globalne neke stvari poput toga da smo godinu bliže globalnoj kataklizmi u vidu svjetskog rata, nove pandemije, topljenju polarnih kapa ili nedaj Bože novom albumu grupe Vatra, ova godina je iz meni nekih ličnih razloga značajna u jubilejskom smislu.

Prvo je svakako to da će na kraju same veljače moj biološki sat otkucat točno 40 godina, a to je budimo realni baš staro jer i oldtimer od 40 godina je baš star auto, definitvno nije youngtimer. Osim ako naravno nije Mercedes 124, jer na te aute nitko ne gleda kao na oldtimere nego kao na aute od dvije tri iljade eura. Tako, da ako mene netko pita ja ću reći da sam ja stodvajsčetvorka među srednjovječnim muškarcima. Malo truljav, ali dalje vozi gdje treba i kolko treba. Preporučam svojoj generaciji da budu Mercedesi, a ne stojadini.

Osim otkucavanja biološkog sata krajem veljače, nekad u travnju ove godine će se obilježiti dvadeset godina otkada sam otvorio blog. Relano, to i nije nekakav jubilej: prvo – blog kao trend nije više trend valjda 15 godina, pogotovo danas u poplavama podcasta, tikotokova, youtube kanala i kućih pivovara srednjovječnih muškaraca. Također u tih dvadeset godina, aktivno sam blogerisao možda 5 (?), nije da se to ne može provjeriti ali nije da mi se baš i da. Kako bilo da bilo, meni osobno je ipak važno jer me je taj događaj od prije 20 godina uveo u nekakve spisateljske vode, od kojih zasad stoji samo hrpa tekstova na ovom blogu pisana u tom periodu od recimo 5 godina i tu i tamo neki tekst koji bi se ukazao u pravilu jednom ili dvaputa godišnje (nekad i sa višegodišnjim pauzama – 20 godina je puno vremena, auto star 20 godina je iz 2004., znači ono opet neki trulkasti Mercedes W211 s isto jedno dobrih pomiljona kilometara), nekoliko sporadnično napisanih tekstova za nekakve druge platforme, relativno kratka novinarska karijera za nekoliko novinskih kuća (kuća lolz) i jedan nezavršeni roman koji stoji već u fijoci preko dvije godine i čeka moju dobru volju da ga završim, objavim pa da mogu početi pisati drugi koji ću opet držati u fijoci do nekog perioda dok ne opet ne ukažem na internetima i ne napišem: Svekoliko pučanstvo, ova godina je meni lično bitna jer će mi biološki sat otkucat 50 godina.

Zbog svega gore navedenog odlučio sam se ponovno vratiti pisanju. Prije svega moram si ponovno nabiti pisaču formu ukoliko želim završiti više taj jebeni roman, a ako me moje prijašnje iskustvo išta naučilo to je da nema boljeg od klasične đabalesku misli. Pa eto, pokušat ću ponovno oživiti ovaj blog, tko zna možda i opet zaživi, a možda mi se već sutra ne bude dalo. Ne znam, možda je to samo neka srednjovječan kriza, al pošto nemam para da kupim nekog Mercedes kabrioleta, ili ne daj Bože motorkotač, onda mogu piljiti u bijelinu blog editora i frcati rendom slova koja se slijevaju u đabalesku misao.

Stoga – čitamo se već sutra ili preksutra ili nekad ovaj tjedna, a možda i idući. A možda i već 2034. kada ću klesati u nekakav kamen tupim bajonetom hrđave papovke ćirilicom na lošem ruskom, „ove godine moj biološki sat će otkucati 50 godina“.

Моим биологическим часам в этом году исполняется 50 лет.

Published by

Jimbo

Trakorist, kauboj, gurman, strup za punce i uglavnom jako cool lik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *