O Jimbu

 Vrli mladić pod imenom Jimbo Jonez, tj. ja vodi ovaj čarobni blog. Što reći od sebi? Kako kaže veliki Branislav Nušić u svojoj autobiografiji, kod čovjeka je jedini neosporni fakt smrt, a glupo je početi biografiju sa smrću, tako da je najbolje početi biografiju s rođenjem iako je, kako sam Nušić navodi i u svom primjeru, to često sporan fakt u čovjekovu životu.

Ja sam, kažu svi postojeći dokumenti, rođen 28. veljače 1984. Sam nikad ne bih ni pokušavao sporiti taj datum da te godine nije bila Zimska Olimpijada u Sarajevu, što i nije toliko bitno samo po sebi koliko je bitno to da je ta godina bila prijestupna. Kao što je poznato kod prijestupne godine, taj jedan dan su negdje morali zakačiti pa su ga zakačili na veljaču koja ima najmanje dana. Ima ona bosanska izreka “kratak ko’ februar”. Nije puno kraći, ali opet je kraći od prosjeka i džaba ti. No o tom, po tom. Bitno je to da sam ja rođen 28. veljače 1984. i iako se svi kunu oko mene da je to neosporna činjenica, u meni uvijek radi crv sumnje da sam se ja ipak malo omakao na taj 29. No, u rodnom listu piše 28.02.1984 u 9:05, pa tko sam ja da proturječim državnoj birokraciji.

Rođen sam u Slavonskom Brodu, u tadašnjoj SR Hrvatskoj, u tadašnjoj SFR Jugoslaviji. Nije dugo trajala pa je već izgorila u plamenu prije nego što sam i uspio ući u tinejdžerske vode.

Međutim ono što je na about stranici o blogeru bitno je to o njemu kao blogeru, tako da mogu slobodno preskočiti gimnazijske i studentske dane, barem ovdje. Uglavnom, počeo sam blogat za internet prapovijesne 2004., u mjesecu svibnju poznatijem u radničkom narodu kao i maj. Upravo je u tom mjesecu svibnju ekipa s monitor.hr na čelu s čika Anderlonom napravili prvi blog servis u Hrvata na koji sam se i ja od samog početka nakačio i zakačio i bio više manje uspješan bloger u kategoriji ‘đabalesku’ nekih 7 godina. Kada kažem  godina, onda se to biblijski može reći kao godine mršavih i debelih krava, stoga da su zadnjih godina krave umalo krepale od neishranjenosti. Što je i jedan od razloga zašto sam otišao u samostalne blogeraške vode sa sopstvenom domenom i svime što s time ide u paketu, nije baš da se najbolje kontam u to.

Novi blog na ovoj magičnoj internet stranici jimblog.com.hr predstavlja novu eru u mom blogo-životu zato što sam sada neosporno nastanjen u Slavonskom Brodu, u sadašnjoj R Hrvatskoj, u budućnosti u EU. Stari blog pak je bio otprilike neka sarajevska varijanta jerbo sam baš tih 7 godina blogerskog života živio u Sarajevu, pa takoreć je opis starog Jimbloga bio “Šokac u Sarajvu”, a ovaj nema nikakvog dodatnog opisa jer da napišem “Šokac u Slavonskom Brodu” bilo bi glupo zar ne. Kao da netko ima opis “Purger u Zagrebu”. Mislim svašta.

I za kraj trebao bih spomenuti da sam kao prekaljeni bloger bio autor mnogi blog-projekata koji nisu zaživjeli, poput Stories of Jimbo Jonez (engleska varijanta), Erlebnisgeselschaft (mobilna varijanta), Cimerski blog (zajednički blog mene i cimera) i još neki tajnih CIA-style projekata. Međutim projekt koji živi i na kojem možete čitati yourz truly blogera ali u nešto možebitno ozbiljnoj varijanti je FANFO.ORG

Na sva ostala pitanja dostupan sam emajlom koji se treba ovdje negdje nalaziti.

Fala na vašoj pažnji.

Doviđenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *